De ce sa ma Las de Fumat?


Stam acum cateva clipe, proaspat intors de la o tigara si-n asteptarea unui telefon, frecam pachetul de tigari. Si-mi cad ochii pe un mesaj d-ala tipic: Fumatul poate provoca o moarte lenta si dureroasa. Si mi-am adus aminte brusc ce-am patit aseara. Ce era sa patesc aseara. Plecam de la birou la niste ore de seara, tip opt. De curand, firma si-a mutat sediul si noul sediu se afla, fata de centrul meu de interes, recte casa, la confluenta mai multor variante. Mai exact, sediul se petrece pe undeva pe la intersectia str. Eminescu cu Aurel Vlaicu. Ceva de genul, zona bd. Dacia, parc Ioanid, p-ta Spaniei, alea. Cert este ca inca prospectez variante de acces spre mijloace de transport spre casa. Prospectiunile se finalizeaza mereu in p-ta Gemeni, unde e o statie de taxiuri. Ei bine, aseara am pornit spre acea statie de taxiuri. Ma aflam eu pe o stradutza ce pica perpendicular pe Dacia, nu am retinut cum e botezata, dar daca vrea cineva, o sa fac efortul sa aflam. 

Si mergeam frumos, pe trotuar, ca un cetatean civilizat care ma aflu si ma exist. La un moment dat, am simtit nevoia sa fumez. Poate exagerez, nevoia, dar in orice caz, am decis eu ca trebuie sa fumez si fiind singur, nu m-a contrazis nimeni. M-am oprit sa ma scotocesc dupa pachet plus bricheta plus aprins tigara, chestie insumand la vreo 5-6 secunde si cand tocmai savuram primul fum, vad cu stupoare cum de pe un bloc s-a desprins o bucata de tencuiala destul de solida si ca grosime, si ca inaltime si a cazut fix in locul unde trebuia sa fiu, daca imi reprimam cheful de-a fuma sau nu aveam tigari sau ma decideam sa nu mai fumez sau... sau. Cert este ca bucatzoaia aia de tencuiala era suficienta sa imi asigure un bilet dus spre celebrul 666 sau daca dumnezeu voia, cu cunoscutu-i simt al umorului, sa zac legumistic prin spitale, cvasi-mutilat. 

Avea aproape inaltimea mea si grosimea suficient de ingrijoratoare, cum e moda pe la blocurile mai vechi si mai neingrijite. Uscarea gurii aproape instantaneu, tremuratul genunchilor, inima sa crape si vajaitul de tample au intrat in pretul biletului. Am apucat sa fac un semn din cap tip “rade-o” unuia care parcase masina chiar langa locul cu pricina, care inlemnise pe jumatate iesit din propria masina. Concluzia zilei / serii: Fumatul nu mereu poate cauza o moarte lenta si dureroasa. Ma duc sa aprind o tigara. P.S.1: cum faza in sine n-o mai pot imortaliza, promit sa aduc curand poze ale blocului cu pricina, aflat nu la prima dezgolire de tencuiala indecenta, imorala si mai ales periculoasa... P.S.2: recitind, nu-mi dau seama de ce am fost asa serios... probabil ca sunt speriat, nu? LE: strada in pricina se numeste Drobeta, iar imobilul este pe colt cu bulevardul Dacia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu